Bijzen&Dekker genomineerd voor Exact Online partner van het jaar 2023

BLOG

De kracht van integratie

De kracht van integratie

Nog niet eens zo heel lang geleden was het bij veel bedrijven gebruikelijk dat het ERP-systeem zo’n beetje het complete IT-landschap coverde, een manusje-van-alles. In alles uitblinken is echter onmogelijk. Ook Exact kan dat niet. Bijzen&Dekker hanteert daarom al vele jaren een zogenaamde best of breed filosofie. Met Exact als kloppend hart en daaromheen allerlei andere oplossingen die het ecosysteem gigantisch versterken.

Bijzen&Dekker is 26 jaar geleden opgericht door Johan en Hans met de missie om mensen en systemen lekker te laten samenwerken in een bedrijf. Het leidt tot een hogere effectiviteit en productiviteit. En dat zorgt op zijn beurt weer voor betere (financiële) resultaten. Maar om dat te bereiken, is wel kennis nodig van automatiseringssystemen, bedrijfsprocessen en gedragsverandering. En die kennis haal je in huis met Bijzen&Dekker. “Ons team heeft aan een half woord genoeg”, zegt operationeel directeur Jolijn van der Plas. “We zijn een servicegerichte organisatie, staan dicht bij de klant en afspraak is bij ons ook echt afspraak.”

 

100% bewezen oplossing

Kijk verder dan alleen naar Exact, luidt dus de boodschap. “Exact is ontzettend goed in het managen van de financiën, de logistiek en productie-gerelateerde processen. Zeg maar, het kloppend hart van de organisatie. Het is echter niet aan te raden om alle processen in Exact onder te brengen”, adviseert Van der Plas. “Er zijn oplossingen in de markt die van begin af aan gefocust zijn op een bepaalde propositie en daarin uitblinken. Daarom adviseren wij altijd om een ecosysteem op te tuigen volgens een best of breed filosofie met Exact als spin in het web en echte specialistische oplossingen voor bijvoorbeeld planning, rapportages, servicemanagement of factuurverwerking. Er zijn zoveel mooie oplossingen die naadloos met Exact integreren en daarmee het ecosysteem verder versterken. Als klant profiteer je vervolgens van een 100% bewezen oplossing die vrijwel volledig is opgebouwd uit standaard software.”

 

Geen maatwerk, wel op maat geïmplementeerd

Veel bedrijven denken dat ze een unieke werkwijze hanteren, maar juist door de grote variëteit aan oplossingen van derden zijn we in staat om een op maat geïmplementeerde oplossing te creëren. En dat betreft dus geen maatwerk, benadrukt Van der Plas. “We zijn van mening dat een klant niet afhankelijk moet zijn van een partner en ook vrij moet zijn om te updaten als dat nodig of gewenst is. Met maatwerk ben je als klant afhankelijk van die betreffende partner doordat het maatwerk niet jouw eigendom is. Tevens kun je niet zomaar updaten omdat het maatwerk daar vaak voor moet worden aangepast.” Voorbeelden van oplossingen die Bijzen&Dekker integreert met Exact zijn onder meer vPlan voor planning van en grip op productieorders en resources, Power BI of Sumatra voor real-time rapportages, en ScanSys of Elvy voor een geautomatiseerde factuurverwerking. “Stuk voor stuk oplossingen die veel tijd besparen en handmatige veelal dubbele werkzaamheden wegnemen.”

De kracht van integratie is volgens Van der Plas de afgelopen jaren veel belangrijker geworden. “Het versterkt het hele ecosysteem, maar het integreren vraagt wel kennis van zaken om er optimaal gebruik van te maken. Bijzen&Dekker heeft hier veel in geïnvesteerd en beschikt bovendien over experts met ervaring vanuit het bedrijfsleven. Een vereiste om de juiste connecties te leggen omdat je de business begrijpt. Bovendien worden de koppelingen ook gemaakt met standaard software. Ook hier dus geen maatwerk. Doordat wij dagelijks koppelingen leggen met andere softwaresystemen, weten we heel goed waarover we praten. Door deze koppelingen goed vast te leggen in zogenaamde flowcharts, is het voor iedereen begrijpelijk en snapt ook de klant wat hij gaat krijgen en dat zorgt voor veel transparantie. Deze transparantie is de basis van een succesvolle samenwerking is onze visie”

Blijf altijd op de hoogte! Volg ons op LinkedIn voor actuele software meldingen en updates 
Genomineerde Exact Online Partner 2023!