BLOG

Grip op je geldzaken in 2023

De eerste maand van 2023 zit er alweer op! Hoe staat het met jouw doelen voor dit jaar? Ben je al lekker op weg? Met een goed plan voor 2023 kan dit jouw jaar worden, ondanks de stijgende inflatie en onhandige materiaaltekorten. Daar geloven we bij Bijzen&Dekker écht in. Door inkomsten, uitgaven en dagprijzen realtime te monitoren houd je grip op je doelen en kun je deze bijstellen als dat nodig is. Kortom, grip op je organisatie. Daarom hebben wij PowerDash ontwikkeld: een aantal dashboards binnen Power BI waarmee jij 2023 goed gaat beginnen!

 

Bijbestellen of bijstellen

Als informatie over inkoop- en verkoopprijzen zo snel verandert, kún je niet langer blijven wachten op je maandelijkse rapportage. We kregen van veel relaties dan ook de vraag of we standaard rapportages en dashboards konden maken binnen Power BI die dagelijks bijdragen aan die informatiebehoefte. We hebben daar de afgelopen maanden, samen met onze relaties, hard aan gewerkt. We onderzochten welke kengetallen het belangrijkst zijn en creëerden een datamodel waarmee eenvoudig de benodigde data uit Exact onttrokken kan worden. En zo ontstond PowerDash.

 

Krachtige dashboards, ook voor jouw organisatie

De dashboards van PowerDash bevatten alle voor jou relevante cijfers, waarmee je kunt (aan)sturen omdat je direct ziet hoe het er nú voor staat. Je hoeft niet meer zelf met gegevens aan de slag of te wachten op collega’s die lijsten en rapportages maken, waarbij de data bij beschikbaarheid eigenlijk al niet meer actueel is. Met PowerDash zie je direct waar je moet bijsturen en wat de resultaten zijn.

 

Geen losse lijstjes meer

Wat is je order intake? Welke producten zijn hardlopers en welke blijven achter? En komt er genoeg geld binnen om je rekeningen te kunnen betalen? PowerDash is gekoppeld aan je Exact en Power BI omgeving en haalt automatisch alle gegevens op. Met het sales dashboard zie je in één oogopslag hoe het ervoor staat met jouw lopende orders en je omzet. Het finance dashboard geeft je grip op openstaande posten en facturen en ook je verlies & winst is direct inzichtelijk. Beide dashboards maken de gegevens visueel en je kunt de achterliggende cijfers meteen terugvinden. Je hoeft dus geen informatie meer handmatig uit Excelsheets te halen. Dat scheelt tijd én voorkomt fouten.

 

Installeren – Personaliseren – Draaien

We kunnen PowerDash instellen bij iedereen die gebruik maakt van Exact Software. We komen bij je langs om PowerDash te installeren en te personaliseren. PowerDash is een gestandaardiseerde tool, waardoor we hem in de meeste gevallen binnen één dag volledig naar jouw wens kunnen inrichten op basis van de meetwaardes die we meeleveren. Wil je meer? Natuurlijk kunnen onze Power BI experts je helpen om meer rapportages te maken voor zowel dagelijkse als maandelijkse rapportage. Als je nu contact opneemt, draait PowerDash al voor het einde van februari op jouw systeem. Zo houd jij jouw doelen voor 2023 scherp!

 

Blijf altijd op de hoogte! Volg ons op LinkedIn voor actuele software meldingen en updates 
Genomineerde Exact Online Partner 2023!