Bijzen&Dekker genomineerd voor Exact Online partner van het jaar 2023

BLOG

Groei onverminderd door met Exact Online Premium

Persoonlijke noot

 

Veel van onze klanten en prospects stellen ons de vraag “Wat biedt Exact Online Premium nu eigenlijk meer dan wat ik al heb?”. Ik snap deze vraag, Exact kent inmiddels natuurlijk diverse oplossingen in diverse vormen.

Ik heb daarom een Blog geschreven waarin ik jullie meer ga vertellen over wat Exact Online Premium extra kan bieden en waarom het zo makkelijk schaalbaar is. Met de nieuwste technologie onder de motorkap en allerlei handige functies is Exact Online Premium een geweldige oplossing voor heel veel bedrijven. Of je nu klein, middel of groot bent en onafhankelijk van de branche waarin je zit.

Binnenkort organiseren wij een webinar ter kennismaking met Exact Online Premium waarvoor je je vrijblijvend kunt inschrijven.

exact

INSCHRIJVEN WEBINAR: MAAK KENNIS MET EXACT ONLINE PREMIUM

Groei onverminderd door met Exact Online Premium

Een betrouwbaar en schaalbaar ERP systeem is onmisbaar voor ieder bedrijf, dat weten we allemaal! Waar dit in het verleden veelal On Premise oplossingen betrof (installatie op virtuele of fysieke servers), zie je tegenwoordig steeds meer bedrijven overstappen naar zogenaamde SaaS oplossingen. Dit betekent dat je de software afneemt als een online dienst. Je schaft geen software meer en betaalt per maand aan de SaaS aanbieder.

Ook Exact kent al jaren deze optie in de vorm van Exact Online. Voor diverse disciplines zijn er abonnementen aanwezig. Of je nu enkel wilt kunnen boekhouden of ook logistieke, productie of projectmatige toepassingen zoekt, Exact biedt hiervoor diverse abonnement soorten aan.

Met Exact Online Premium, neem je nog steeds de software af als online dienst maar krijg je een volwaardige ERP oplossing waarin je de voordelen hebt van SaaS en de functionaliteiten krijgt aangeboden als ware het een On Premise oplossing.

De voordelen van Exact als SaaS oplossing zijn:

  • Lagere investeringskosten: Je hoeft geen grote investering te doen om de software aan te schaffen. Bovendien heb je geen servers, opslag en beheer nodig.

 

  • Updates worden automatisch geregeld: De nieuwste tools en functionaliteiten zonder dat je hiervoor updates hoeft uit te laten voeren door interne of externe IT mensen.

 

  • Data is altijd toegankelijk: Met de software in de cloud is je data altijd toegankelijk voor al je medewerkers. Waar vandaan ze werken maakt niets meer uit, plaats- en tijdonafhankelijk.

 

  • Gebruikersvriendelijkheid is hoog: SaaS is erop gericht om makkelijk samen te werken, hierdoor is het ontwerp gebruikersvriendelijk en wordt de oplossing veelal snel geadopteerd door gebruikers.

 

  • Eenvoudig te koppelen met andere SaaS oplossingen: Het koppelen van andere oplossingen is veelal simpel doordat het eenvoudig met elkaar te integreren is.

 

  • Samenwerken wordt nog veel makkelijker: Met de Online Premium Edities staat samenwerking centraal. Wat dacht je van de integratie met Office 365! Middels de Power BI connector koppel je je rapportages direct in Exact Online en kun je zelf (naast de standaard meegeleverde rapportages) ook zelf rapportages maken en integreren in Exact Online. Dit is mogelijk doordat je toegang hebt tot jouw Exact Online data en eventueel zelfs de data van aanvullende oplossingen. Met de integratie van MS Teams is het heel eenvoudig met gebruikers te communiceren via Teams, hoe makkelijk is dat?
premium

De functie Flow, automatiseer handmatige acties!

Middels de optie “Flow” binnen de Premium editie van Exact Online is het mogelijk om handmatige acties te automatiseren. Een ingebouwde BPM functionaliteit.

Een voorbeeld. Met Flow is het bijvoorbeeld mogelijk om financiële boekingen automatisch te laten verwerken op basis van jouw gewenste condities. Het eerste concrete voorbeeld dat we uit gaan werken is de inkoopboeking die onder de 100 euro is direct laten verwerken EN de betaling laten selecteren. Hiermee automatiseren we 2 handmatige acties.

Hieronder heb ik dit voorbeeld uitgewerkt in 3 stappen;

 

premium

In Flow binnen Exact Online Premium zou dit er als volgt uitzien;

Schaalbaarheid door Flexibiliteit

Het woord “Flex” zegt het al, flexibiliteit. Met de Premium editie van Exact Online beschik je over een flexibele schil waarmee onze slimme software aansluit op jouw bedrijfsprocessen. Ik hoor je denken: waarom zou ik deze flexibele schil nodig hebben?

Maar hoe handig zou het zijn om de cijfers uit de operatie meer in verbinding te brengen met de cijfers in Exact Online? En om bepaalde controles in te brengen in Exact Online die jouw organisatie helpen voor de kwaliteit van je data? Klinkt dit voor jou interessant? Lees dan verder!

Met Flex van Exact Online is het onder meer mogelijk om velden toe te voegen aan boekingen waardoor je de mogelijkheid hebt om verder te verbijzonderen op boekingsregelniveau. Denk bijvoorbeeld aan brandstofkosten, voor ESG-rapportage doeleinden wordt het steeds belangrijker inzichtelijk te hebben hoeveel CO2 je als organisatie verbruikt. Met Flex is het mogelijk om velden als ‘type brandstof’ en ‘aantal liter’ toe te voegen, zodat deze informatie direct op boekingsniveau beschikbaar is. Deze velden zijn ook te vullen bij het aanbieden van de data uit een ander systeem. Werk je met MS Power BI, dan wordt je datamodel simpeler, want je hoeft nu niet meer uit 2 systemen te putten om deze informatie bij elkaar te krijgen. Je kunt direct via de API de gewenste informatie opvragen vanuit Exact Online. Deze flexvelden zijn overigens ook over alle andere processen aan te maken en beperkt zich niet enkel tot financieel zoals in dit voorbeeld.

Zie hieronder het voorbeeld van het uitbreiden van het boekingsscherm met velden “type brandstof” en “aantal liter”. Niks geen maatwerk, functioneel middels de Flex optie binnen Exact Online Premium.

premium

Azure Functions

Als laatste, willen we je de mogelijkheden van Azure Functions niet onthouden. Met AzureFunctionValidation kun je een bepaalde invoerwaarde in Exact Online laten controleren wanneer daarom wordt gevraagd. Is een bepaalde invoer niet correct, dan wordt de gebruiker via een foutmelding in het scherm op de hoogte gebracht. Hiermee kun je nóg beter fouten voorkomen. Voldoet iets niet aan een bepaald vooraf ingestelde criteria, dan krijgt de gebruiker daar realtime een melding van of kan niet verder in het proces bijvoorbeeld.

Middels Azure Functions stem je Exact Online Premium nog meer af op jouw wensen indien dit nodig is.

Wil je meer informatie ontvangen of vrijblijvend een afspraak plannen? Neem contact op met Jolijn!

Blijf altijd op de hoogte! Volg ons op LinkedIn voor actuele software meldingen en updates 
Genomineerde Exact Online Partner 2023!