Bijzen&Dekker genomineerd voor Exact Online partner van het jaar 2023

WHITEPAPER

Maak Exact nóg krachtiger door best of breed te denken

Maak Exact nóg krachtiger door best of breed te denken

 

Het is onmogelijk om uit te blinken in alle facetten. Dat geldt ook voor software. Met een best of breed-strategie is het mogelijk om de allerbeste tools te selecteren voor het automatiseren van elk proces. Het mooie van Exact is dat de software heel toegankelijk is voor het koppelen met aanvullende oplossingen. Dat zegt Jolijn van der Plas, operationeel directeur bij Bijzen&Dekker. Ze geeft een aantal voorbeelden van hoe je je Exact-omgeving nóg krachtiger kunt maken.

 

Productie- en handelsbedrijven, fabrikanten en toeleveranciers kunnen vaak heel goed uit de voeten met een ERP-systeem, zoals Exact, maar voor een aantal onderdelen hebben ze vaak aanvullende specifieke oplossingen nodig, erkent Jolijn. “Bijvoorbeeld voor de planning. Wie is wanneer beschikbaar, welke machines zijn beschikbaar en zijn alle goederen voor het maken van de halffabricaten of eindproducten aanwezig? Dat doe je met een goed planningsysteem zoals vPlan. Je plant alle activiteiten vanuit een tijdlijn, kalender of lijst en ziet direct de capaciteit van medewerkers, machines of ruimtes.”

 

Digitaal planbord aan de muur

Global Electronics, producent van elektronica, kan dankzij Bijzen&Dekker al jaren op de software van Exact bouwen. Voor een optimaal planningsproces wordt ook op de werkvloer gebruik gemaakt van vPlan. “Zo wordt alle planningsinformatie getoond op een groot touchscreen aan de muur op de productievloer. Medewerkers kunnen hier een kaartje digitaal verschuiven naar een volgende positie en fase van het proces, vergelijkbaar aan het proces van het aloude fysieke planbord aan de muur”, legt Jolijn uit. “Het grote verschil is dat vPlan de controle houdt en volledig communiceert met Exact. Je kunt niet zomaar een kaartje verschuiven als de machine niet vrij is, als er geen bezetting is of als de artikelen niet voorradig zijn. Die logica zit er allemaal in en zodra een product in vPlan gereed wordt gemeld, wordt dat ook teruggekoppeld aan Exact zodat de uitlevering kan plaatsvinden, de pakbon kan worden gedraaid en de factuur kan worden verstuurd. Dat bewijst de waarde van best of breed.”

 

 

Jolijn

Heb je een vraag over onze oplossingen? Jolijn vertelt je er graag meer over!

Blijf altijd op de hoogte! Volg ons op LinkedIn voor actuele software meldingen en updates 
Genomineerde Exact Online Partner 2023!