Bijzen&Dekker genomineerd voor Exact Online partner van het jaar 2023

WHITEPAPER

Automatiseren van fabrikanten en handelsbedrijven in elektrotechnische producten

Automatiseren van fabrikanten en handelsbedrijven in elektrotechnische producten

De markt van elektronische producten is sinds corona behoorlijk volatiel. Levertijden fluctueren, prijzen schommelen met als gevolg dat ook de voorraden sterk aan verandering onderhevig zijn. Automatisering is feitelijk essentieel om het overzicht te bewaren, maar ook om snel in te kunnen spelen op die wisselende omstandigheden. Daar weten ze bij Global Electronics inmiddels alles van. De producent van printplaten is tijdig ingespeeld op die veranderende markt.

Tijdens corona hebben een heleboel bedrijven sterk op de rem getrapt met het orderen van elektronica met name aan de industriële kant, zegt Gerald Spijksma van Global Electronics. “Na de lockdowns was er sprake van een hausse. De vraag was veel groter dan het aanbod aan componenten. Dat heeft in de sector tot wisselende resultaten geleid. Of je was als bedrijf in staat om te anticiperen op die veranderende omstandigheden of je zag werkelijk door de bomen het bos niet meer. Door een stukje kennis en vooral een vroege focus op automatisering hebben we sindsdien hele grote stappen kunnen zetten.”

“Door een stukje kennis en vooral een vroege focus op automatisering hebben we sindsdien hele grote stappen kunnen zetten.”

Jolijn

Heb je een vraag over onze oplossingen? Jolijn vertelt je er graag meer over!

WHITEPAPER

Bijzen&Dekker en Exact: Een gouden combinatie

Bijzen&Dekker en Exact: een gouden combinatie

 

Een softwarelandschap dat zich aanpast aan jouw behoefte, het kan echt! Ontdek de kracht van Exact in combinatie met de kennis en expertise van Bijzen&Dekker en laat je verrassen door een schaalbare oplossing op maat. Operationeel directeur Jolijn van der Plas verklapt het geheim achter deze bijna 30 jaar ‘gouden combinatie’.

 

Exact is een oplossing die je nog steeds op je eigen IT-landschap kan laten draaien, maar ook volledig in de cloud functioneert of die je in een SaaS-formule kan afnemen. “Voor ieder dus wat wils”, benadrukt Jolijn. “Komt nog bij dat de software zich heel eenvoudig laat op- en afschalen op basis van jouw behoefte. Ben je als bedrijf seizoensafhankelijk en heb je bijvoorbeeld in de zomer meer mensen en dus gebruikers nodig op het platform, dan is het wel zo prettig als je een omgeving hebt die dat mogelijk maakt, waarbij je dus in de winter het aantal gebruikers kan afschalen en dus minder betaalt. Dat is de kracht van Exact, die voor bijna alle branches in Nederland een mooie oplossing kan bieden. Dan is het natuurlijk wel van belang dat je kunt vertrouwen op een partner die optimaal gebruikmaakt van die mogelijkheden en schaalbaarheid. Dat is Bijzen&Dekker ten voeten uit.”

 

Branchespecifieke kennis

Van Exact Globe en Synergy tot Exact Online, Bijzen&Dekker is bekend met het volledige ecosysteem van de Nederlandse softwareleverancier. “Dat maakt dat we voor ieder bedrijf de meest optimale oplossing kunnen neerzetten”, zegt Jolijn. “We kijken altijd kritisch naar bestaande processen en schromen niet om advies te geven voor eventuele veranderingen die volgens ons van toegevoegde waarde zouden kunnen zijn. Het doel is uiteindelijk om gezamenlijk tot een schaalbare oplossing te komen die écht bijdraagt aan de groei die je wilt maken.” En die kunst verstaan ze bij Bijzen&Dekker, nadat ze bijna 30 jaar geleden zijn opgericht, als geen ander. “Veel van onze consultants komen uit de praktijk en hebben gewerkt in de branches waarin onze klanten opereren, vaak vanuit een management-, operationele- of controllerfunctie. Ze kennen niet alleen het klappen van de zweep, maar zijn ook in staat om mee te denken in een oplossing die ook werkbaar is voor de desbetreffende branche, zodat je een eerlijk advies krijgt over wat je nodig hebt.

 

Jolijn

Heb je een vraag over onze oplossingen? Jolijn vertelt je er graag meer over!

WHITEPAPER

Maak Exact nóg krachtiger door best of breed te denken

Maak Exact nóg krachtiger door best of breed te denken

 

Het is onmogelijk om uit te blinken in alle facetten. Dat geldt ook voor software. Met een best of breed-strategie is het mogelijk om de allerbeste tools te selecteren voor het automatiseren van elk proces. Het mooie van Exact is dat de software heel toegankelijk is voor het koppelen met aanvullende oplossingen. Dat zegt Jolijn van der Plas, operationeel directeur bij Bijzen&Dekker. Ze geeft een aantal voorbeelden van hoe je je Exact-omgeving nóg krachtiger kunt maken.

 

Productie- en handelsbedrijven, fabrikanten en toeleveranciers kunnen vaak heel goed uit de voeten met een ERP-systeem, zoals Exact, maar voor een aantal onderdelen hebben ze vaak aanvullende specifieke oplossingen nodig, erkent Jolijn. “Bijvoorbeeld voor de planning. Wie is wanneer beschikbaar, welke machines zijn beschikbaar en zijn alle goederen voor het maken van de halffabricaten of eindproducten aanwezig? Dat doe je met een goed planningsysteem zoals vPlan. Je plant alle activiteiten vanuit een tijdlijn, kalender of lijst en ziet direct de capaciteit van medewerkers, machines of ruimtes.”

 

Digitaal planbord aan de muur

Global Electronics, producent van elektronica, kan dankzij Bijzen&Dekker al jaren op de software van Exact bouwen. Voor een optimaal planningsproces wordt ook op de werkvloer gebruik gemaakt van vPlan. “Zo wordt alle planningsinformatie getoond op een groot touchscreen aan de muur op de productievloer. Medewerkers kunnen hier een kaartje digitaal verschuiven naar een volgende positie en fase van het proces, vergelijkbaar aan het proces van het aloude fysieke planbord aan de muur”, legt Jolijn uit. “Het grote verschil is dat vPlan de controle houdt en volledig communiceert met Exact. Je kunt niet zomaar een kaartje verschuiven als de machine niet vrij is, als er geen bezetting is of als de artikelen niet voorradig zijn. Die logica zit er allemaal in en zodra een product in vPlan gereed wordt gemeld, wordt dat ook teruggekoppeld aan Exact zodat de uitlevering kan plaatsvinden, de pakbon kan worden gedraaid en de factuur kan worden verstuurd. Dat bewijst de waarde van best of breed.”

 

 

Jolijn

Heb je een vraag over onze oplossingen? Jolijn vertelt je er graag meer over!

Blijf altijd op de hoogte! Volg ons op LinkedIn voor actuele software meldingen en updates 
Genomineerde Exact Online Partner 2023!