Standaard dashboards binnen Power BI, PowerDash maakt het waar!

De afgelopen jaren kregen wij veel vragen van onze relaties om rapportages en dashboards te maken binnen Power BI. Met Power BI haal je een tool in huis voor een aantrekkelijke prijs per maand waarmee je vervolgens rapportages kunt (laten) maken die inzicht geven in de stand van zaken binnen jouw onderneming. Alleen heb je om deze rapportages te maken ook kennis van de database(s) nodig waaruit je deze informatie wil gaan halen, en dat is nu net veelal het probleem. Of er zijn “dure” extra platformen nodig of de kennis ontbreekt gewoonweg in je onderneming. En dat is nu net waarin wij  al het voorwerk al voor je hebben gedaan, lekker toch?

Met PowerDash van Bijzen&Dekker, leveren wij dashboards die voorzien zijn van de meest gevraagde informatie en cijfers en dus ook voorzien zijn van het bijbehorende datamodel. Jij hoeft dus niet meer na te denken over hoe je dit uit Exact gaat onttrekken, dat hebben wij allemaal al voor je gedaan. Het is een kwestie van installeren en koppelen aan jouw Power BI en Exact omgeving en de dashboards geven je direct dat inzicht!

PowerDash, geeft grip en inzicht!

Heb je toch liever wat andere velden en info binnen de dashboards, geen probleem. De dashboards kun je zelf of kunnen wij éénvoudig voor je aanpassen en uitbreiden, naar jouw wensen en behoeftes.

In de video hiernaast laten we je kennismaken met een aantal van de mogelijkheden van PowerDash. Direct inzicht in je onderneming via allerlei visuele meters en grafieken. Wil je meer details over 1 van deze onderdelen, zoom dan door naar de onderliggende cijfers.

Informeer naar ons speciale introductieaanbod voor de maand januari 2023!

Werk sneller, slimmer en simpeler met Exact Globe+

Als mkb’er en klant van Exact wil je op het juiste moment over de juiste cijfers beschikken, zodat je de juiste keuzes maakt voor jouw onderneming. Nu, maar ook in de toekomst. Met Exact Globe+ beschik je over één totaaloplossing voor al jouw bedrijfprocessen.

Zo is jouw organisatie klaar voor de toekomst!

Ontdek de mogelijkheden van Exact Globe+

Van productie- en financiële processen tot projectmanagement: met de ERP-software van Exact Globe+ beheer je al jouw bedrijfsprocessen eenvoudig vanuit één systeem. Ontdek de mogelijkheden van onze oplossing.

Complete oplossing

In ons productaanbod bieden wij naast Exact P2P (ProQuro), ook de oplossing van Shopper aan welke naadloos samenwerkt met Scansys.

De oplossing Shopper geeft jouw organisatie die tool die nodig is om je inkopen en contracten te managen. Voor iedereen die dat moet kunnen is het eenvoudig om een inkoopaanvraag te doen, dit kan zowel vanuit een vooraf samengestelde catalogus (producten) maar kan ook een vrije aanvraag zijn. Voor de veelgebruikte leveranciers is het tevens mogelijk een OCI koppeling te maken met die webshop zodat de inkopen direct daarop kunnen worden aangevraagd. De integratie met Shopper is vanzelfsprekend dan gelegd. Na de goedkeuring van aanvragen worden deze volgens de vooraf ingestelde workflow verder de organisatie doorgezet.

Jij bepaalt vooraf samen met onze specialisten welke mogelijkheden er moeten zijn, welke autorisaties er moeten worden doorlopen en hoe je de budgetten wil gaan waarborgen. Vanzelfsprekend heeft deze oplossing naast een portal ook een APP zodat je niet meer afhankelijk bent van de tijd en de plaats om je werk te kunnen doen.

Best practices

Wij snappen dat het invoeren van een nieuwe oplossing als deze een proces is van bijsturen. We bieden daarom de keuze om vanuit een Best Practices te starten, hiermee is namelijk het succes bij vele andere organisaties al bewezen en dat is lekker voor jou. Zo starten we met een basis die goed bij je past maar waarop je wel eenvoudig kunt bijsturen. Snel geïmplementeerd en dus ga je snel voordeel ervaren en zien waar processen nog wat moeten worden aangepast op kunnen worden geoptimaliseerd. Slim implementeren noemen wij dat.

Contractmanagement

Met contractbeheer van Shopper, kan je het proces voor de volledige levenscyclus van contracten ondersteunen. In Shopper kan je ook contracten beheren voor abonnementen, inhuur en andersoortige contracten zoals bijvoorbeeld raamcontracten. De aangegane (terugkerende) verplichtingen vanuit deze contract kunnen door Shopper worden meegenomen in de budgettaire consequenties. Als je de afspraken met de leverancier over onder meer prijs, korting, en levering in Shopper vastlegt, dan worden deze integraal bewaakt/geborgd binnen alle stappen van het inkoopproces. Zo houdt je continu grip op deze afspraken, ook als de uitvoering decentraal is georganiseerd.

De contractafspraken met de leverancier worden in Shopper integraal binnen het inkoopproces inzichtelijke gemaakt en gecontroleerd. De brongegevens (zoals die van de leverancier) zijn hierbij het uitgangspunt. Als je ervoor kiest, kan je met Shopper geautomatiseerd toezicht realiseren. Daarbij wordt in het proces zoveel mogelijk vooraf gecontroleerd, zodat er geen correcties achteraf nodig zijn. De prestaties van de leveranciers worden bijgehouden en de resultaten kunnen binnen – het door jouw gehanteerde kwaliteitssysteem – worden afgezet. Binnen Shopper bepaal je waar toezicht vereist is en welke kwaliteitsnorm daarbij gehanteerd wordt.

Factuurverwerking

Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat naast je inkopen ook je facturen digitaal worden gematched. Na binnenkomst signaleert het systeem of het een factuur is van een inkoop uit Shopper en handelt deze dan volgens de vooraf ingestelde acties af. Is het een factuur die volledig overeenkomt met de inkoop? Dan wil je wellicht wel dat de factuur geen verdere goedkeuring nodig heeft, dat kan ook. Stap voor stap brengen wij jouw organisatie naar nog meer grip op inkoop-, contract- en factuurproces, jouw collega’s hebben dan nog meer tijd voor andere werkzaamheden die anders wellicht langer waren blijven liggen.

Jij wil toch ook een hoge leverbetrouwbaarheid om een sterke positie in de markt te krijgen?

Wist je dat het aanhouden van overtollige voorraad tot wel 25% extra aan onnodige kosten met zich meebrengt? Opslag, verzekeringen, ingenomen magazijnruimte – allemaal zaken die een negatief effect hebben op je marge.

Je klanten willen vaker geleverd krijgen in kleinere volumes en op de hoogte zijn van hun bestellingen. Dat komt door de transparantie die e-commerce heeft gebracht en alle ontwikkelingen in de wereld op dit moment. Jij wil kunnen leveren maar niet onnodig hoge voorraden hoeven aan te gaan om zo grip op kosten te krijgen. Jij wil meer informatie vanuit je ERP, waar kan ik kopen en tegen welke prijzen? De (groot)handel is de laatste jaren erg veranderd, jij wil hierop kunnen blijven anticiperen en je hebt daarvoor een goed en flexibel systeem nog. Naast een goed systeem, heb je de juiste adviezen nodig voor de inzet in jouw organisatie, kundige mensen met veel ervaring. Wij gaan heel graag samen met jou onderzoeken wat voor jouw organisatie het beste past en kijken hierbij verder dan naar Exact alleen. Juiste een combinatie van de juiste tools geven je de beste slagkracht.

Voor groei heb je grip en inzicht nodig

Uitdagingen ombuigen in groei betekent dat je op de zaken vooruit moet lopen. Digitaliseer je boekhouding, voorraadbeheer en logistiek. Allemaal mooi maar hoe doe je dat? Door te beginnen bij het begin en je organisatie eens goed onder de loep te nemen. Wat heb ik nodig, wat hebben mijn mensen nodig en wat vraagt mijn klant? Veel ondernemers worstelen met dit soort vraagstukken en gaan mee in trends zonder te kijken naar wat écht nodig is voor zijn onderneming.

Wij gaan je hier graag mee helpen en geven je een eerlijk advies van waar wij de kansen zien voor jouw onderneming om de juiste stappen richting de toekomst te zetten. Zo kun je je magazijn digitaliseren, of de boekhoudkundige taken automatisch laten plaatsvinden wanneer het volume toeneemt. Groei je naar meer klanten, meer magazijnen, meer medewerkers, meer leveranciers? Voor elk van deze fases heb je een partner nodig die je ook in die fases laat innoveren zodat je geen “nee” hoeft te verkopen.

Voorraadverschillen en Pick fouten kunnen verleden tijd zijn

Je web orders picken met een app en snel versturen, je bestellingen ontvangen en op de juiste locaties leggen, retouren eenvoudig afhandelen en voorraadtellingen uitvoeren. Het is allemaal mogelijk. Met een digitaal magazijn gaan al jouw pakketjes op tijd de deur uit.

Een webshop (koppelen)? Geen probleem…

Met een webshop ben je aanwezig op belangrijke online kanalen. Er zijn zoveel aanbieders, waar moet je beginnen. Wij delen onze ervaring en die van onze klanten graag met je en laten je onze favorieten graag zien. Je wil er vanzelfsprekend voor zorgen dat je bestellingen, orders, leveringen en betalingen lekker verlopen en daarvoor zijn de juiste integraties nodig. Zo maak je gebruik van één centrale plek voor je webshop, marktplaatsen, betalingen en verzendingen en heb je altijd overzicht op je orders, klanten en voorraden en krijg je weer grip op jouw business. Dus geen zorgen meer over voorraadbeheer of cashflow en meer tijd en energie om te innoveren en je bedrijf te ontwikkelen.

Tot slot nog 4 tips om je voorraadbeheer efficiënter te maken.

Tip 1: Zorg ervoor dat je weet welke producten je in te veel varianten op voorraad hebt en welke juist in het assortiment ontbreken. Verkoop geen nee of misschien aan klanten.

Tip 2: Als artikelen te lang blijven liggen kosten ze alleen maar geld. Met een ouderdomsanalyse weet je precies wat weg moet omdat het kostbare ruimte innneemt.

Tip 3: Probeer afspraken te maken met leveranciers om producten via directe levering ofwel dropshipping aan te kunnen bieden. Minder risico, meer aanbod.

Tip 4: Voorkom het verzenden van verkeerde artikelen. Gebruik een barcodescanner tijdens het orderpicken. Zo is de kans klein dat er verkeerde producten bij een klant worden afgeleverd.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op met Jolijn!

Door informatie te zaaien, kun je resultaten oogsten

Het verkrijgen van de juiste rapportages blijft voor veel bedrijven een uitdaging. Vaak worden er tools gebruikt, maar gaat dit veelal in combinatie met Excel of handmatige acties van medewerkers. Dit kost veel tijd en vergroot de kans op fouten. Kortom, dat loopt niet lekker.

Met Sumatra Operational Intelligence breng je informatie naar het beslissingsproces. Zo krijgen medewerkers op alle afdelingen beter inzicht in en grip op operationele processen. En hoe meer medewerkers dagelijks beschikken over de voor hen relevante informatie, hoe hoger de opbrengst! Je krijgt veel eerder inzage waar moet worden ingegrepen, waar loopt het lekker en waar niet.

Operational Intelligence maakt beslissingen nemen betrouwbaar

Wij zijn samen met Sumatra Software al meer dan 25 jaar overtuigd dat goed geïnformeerde medewerkers betere beslissingen zullen en kunnen nemen.

Vanuit deze gedachte heeft Sumatra hun innovatieve Operational Intelligence ontwikkeld. Met als doel om iedereen binnen een bedrijf of organisatie te voorzien van relevante en actuele informatie. Niet alleen op hoofdlijnen, maar inclusief alle verklarende details en zelfs documenten.

Alles overzichtelijk gepresenteerd in een intuïtief scherm, zodat je direct zie wat jouw aandacht vraagt en vooral waarom.

Dankzij Operational Intelligence worden beslissingen niet meer genomen op basis van aannames; met Sumatra beslis je op basis van feiten!

 • Heb ik nog voldoende budget voor deze aankoop?
 • Kan ik deze order uitleveren?
 • Is er nog voldoende voorraad als drie grote offertes worden getekend?
 • Komt mijn productieplanning in gevaar als leverancier x een dag later levert?

Sumatra Operational Intelligence

Bekijk in vogelvlucht de mogelijkheden van Sumatra Operational Intelligence

Sumatra & Exact

Sumatra is uitermate geschikt om te koppelen met Exact. De Exact databases zijn al volledig in kaart in het pakket. Dit versnelt en vereenvoudigt het maken van de interactieve dashboards en operationele rapportages op de Exact-omgeving, en zorgt voor een korte implementatietijd. Standaard zijn er al veel rapportages beschikbaar na installatie.

Voordelen

 • Relevante informatie inclusief verklarende details en documenten
 • Iedereen beschikt over actuele cijfers
 • Interactieve dashboards
 • Overal en altijd beschikbaar
 • Geen Data Warehouse nodig
 • Beschikbaar in huur en koop model
 • Korte implementatietijd

Van data naar inzicht

Je wil je organisatie voorzien van inzicht door de juiste data in rapportages, statistieken en dashboards aan te leveren. Juist dat is moeilijk doordat de data vaak is verspreid over meerdere systemen, het verkrijgen van inzicht is een echte uitdaging. Met Excel kun je veel, maar er blijft veel handmatig werk nodig, wat enorm foutgevoelig en tijdrovend is. Je wil kunnen vertrouwen op je rapportages en daarom willen wij je graag helpen om dit makkelijker en slimmer te maken. Onze Power BI specialisten adviseren en helpen je bij het maken van het juiste datamodel. Hierin komt alle data samen die benodigd is om de rapportages en dashboards te genereren die jij nodig hebt. Iedereen binnen jouw organisatie krijgt dan toegang tot die informatie, zonder afhankelijk te zijn van andere personen en systemen.

Het inhuren van specialisten

Onze specialisten in Power BI gaan samen met jou in gesprek om te bepalen waar de behoefte ligt zodat het juiste datamodel wordt neergezet. Vanuit welke systemen deze data moet komen, maakt hierbij voor ons niets uit. Belangrijk is om al die data te structureren naar 1 goed datamodel. Van daaruit gaan we de juiste rapportages en dashboards opzetten, afgestemd op jouw organisatie!

Maak kennis met PowerDash!

Met PowerDash van Bijzen&Dekker, leveren wij dashboards die voorzien zijn van de meest gevraagde informatie en cijfers en dus ook voorzien zijn van het bijbehorende datamodel.

 

Jij hoeft dus niet meer na te denken over hoe je dit uit Exact gaat onttrekken, dat hebben wij allemaal al voor je gedaan. Het is een kwestie van installeren en koppelen aan jouw Power BI en Exact omgeving en de dashboards geven je direct dat inzicht!

 

Meer weten? Kijk dan op www.PowerDash.nl  

“PowerDash, geeft grip en inzicht.”

ScanSys

ScanSys

Automatiseer, digitaliseer en optimaliseer!

Op allerlei vlakken in je organisatie liggen kansen om processen te digitaliseren. Maar, waar begin je en hoe pak je dat aan? Om alleen al je inkoopfacturen bij binnenkomst te digitaliseren en te kunnen blijven monitoren van boeking tot goedkeuring, is een hele opgave. Honderden aanbieders, honderden adviezen, maar welke is de juiste?

Verder lezen

Wij bieden samen met ScanSys diverse oplossingen die zich bij onze klanten en duizenden klanten van andere partners van ScanSys hebben bewezen. Jij kunt profiteren van deze ervaring, zowel van die van ons als die van onze klanten.

Onafhankelijk maar eerlijk advies

Of je nu Exact, Afas, Visma, Microsoft of een andere oplossing gebruikt, wij kunnen je helpen door een goed advies te geven en eventueel de implementatie en de uitrol binnen je organisatie te verzorgen. Het brengt een hele verandering met zich mee en daarvoor wil je de juiste partner naast je hebben staan. Een partner die niet te snel en teveel in één keer wil gaan veranderen maar dit toepast op de wensen en mogelijkheden van jouw organisatie.

Hoe werkt het proces verwerking van inkoopfacturen?

We gaan wat dieper in op de mogelijkheden van een veelgebruikte functionaliteiten, die al bij meer dan 50% van onze relaties tot volle tevredenheid draait, het verwerken van inkoopfacturen.

Met ImageCapture software snijd je tijdrovende en kostbare handelingen uit het verwerkingsproces van je inkoopfacturen. Met gebruik van de workflow en het digitale archief in ImageCapture heb je ook altijd inzage in je kosten en de status van je facturen, waar je ook bent door de webbased functionaliteit. Belangrijk is ook, dat deze medewerkers geen toegang tot je ERP of financiële administratie nodig hebben, hoe fijn is dat?

We sluiten naadloos aan op jouw (ERP) omgeving

ImageCapture for Invoices is een intelligente, gebruiksvriendelijke oplossing die je digitale (mail) en papieren facturen eenvoudig digitaal verwerkt en boekt in je administratie op basis van ingebouwde intelligentie en de informatie in jouw ERP systeem.

Omdat ImageCapture naadloos integreert met alle bekende (financiële) applicaties is periodieke synchronisatie van stamtabellen niet nodig. Op basis van de data die aanwezig is in je administratie, maakt ImageCapture automatisch een boekingsvoorstel aan. Daarnaast matcht de software je inkoopfacturen automatisch met bestellingen en ontvangsten in je inkoopadministratie.

Het beoordelen en goedkeuren was nog nooit zo simpel

Ook de fiattering van facturen en of declaraties vindt in ImageCapture plaats. Gebruikers kunnen in hun workflow facturen en of declararies goed- en afkeuren, delegeren, een vraag stellen of waarnemen bij afwezigheid van een collega, volledig plaats- en tijdonafhankelijk via de webbased beschikbaarheid.

In combinatie met gebruik van het digitale archief in ImageCapture kun je waardevolle managementinformatie over je factuurverwerkend-proces ontsluiten. Ook leveranciersinformatie en kosten en bestedingen per periode worden met behulp van reporting snel inzichtelijk.

Als kers op de taart, houden we middels ScanSys ook een audit trail bij waarin jij of je accountant precies kan zien wie, wat en wanneer heeft gedaan. Een waterdichte oplossing die je medewerkers een hoop werk uit handen neemt.

Jouw HR en salarisadministratie naadloos verbonden met je business

Wil je af van de handmatige verwerking van onder andere verlofaanvragen, declaraties en ziekmeldingen? Dat kan met de self service HR software van Exact. Je hebt meer tijd voor strategisch HRM en je voert betere gesprekken met je stakeholders. Stroomlijn de complete HR-cyclus: van onboarding tot talent management en uitstroom, geïntegreerd met de salarisadministratie.

Exact HR Salaris Plus integreert naadloos in je huidige Exact software. Creëer zo 1 complete oplossing met HR, salaris én finance.

Leren is verbinden. Ontdek social collaborations

Informatie delen is belangrijk binnen een organisatie. Maar hoe zorg je dat juiste kennis terechtkomt bij de juiste mensen? Met het sociale samenwerkingsplatform van Exact, social collaboration, bepalen medewerkers zelf wie welke informatie kan of moet zien. Ook werk je makkelijk samen als groep of 1-op-1; via laptop, smartphone of tablet.

Met social collaboration stimuleer je als werkgever samenwerking en kennisdeling. Lees onze whitepaper en ontdek waarom social collaboration veel meer is dan een alternatief voor mail en Whatsapp.

Waar is je bedrijf zonder medewerkers?

Medewerkers zijn belangrijk, dus is het essentieel dat je personeelsadministratie overzichtelijk en eenduidig is.

Met de HR & Salaris-oplossing van Exact heb je een bewezen systeem dat compleet inzicht biedt in alles wat je personeel en salarisadministratie aangaat. Daarbij neem het je werk uit handen, bijvoorbeeld omdat je personeel zelf – via portal of mobiele apps – vakantiedagen kan aanvragen of gegevens wijzigen. Bovendien weet je door de betrouwbare rapportages precies hoe het met je mensen gaat. En dus ook hoe je bedrijf functioneert.

Exact voor CRM zet verkoopkansen om in deals

Wil jij de slagkracht van je salesteam vergroten en grip krijgen op alle lopen contacten en informatie? Bekijk de mogelijkheden van Exact voor CRM. Door je verkoopteams te digitaliseren kun je hun slagkracht vergoten en ben je altijd op de hoogte van wat er speelt, dat zou lekker zijn.

Één plaats waar alle klantinformatie is opgeslagen

Met een geïntegreerd CRM systeem inclusief handige apps heb je altijd inzicht in de volledige klantinformatie, van beursafspraak tot mail-historie, van overeenkomsten en offertes tot facturen en bestellingen. Iedereen binnen het bedrijf kijkt naar dezelfde, actuele informatie omdat het centraal is opgeslagen en beschikbaar is gemaakt. Altijd en overal de beschikking over die informatie die je nodig hebt als sales of salesmanager. Sturen waar het echt nodig is.

De belangrijkste voordelen van Exact voor CRM

Één plek voor alle klantgerelateerde informatie

Exact CRM is integraal onderdeel van het bedrijfssoftware systeem. Dit betekent dat er niet gekoppeld hoeft te worden, en dat alle informatie over klanten, producten, maar ook financieel zoals facturatie en debiteuren, direct voor handen is in 1 CRM systeem, ook in de app. Dit is een groot voordeel, omdat informatie die vanuit andere processen wordt bijgewerkt altijd real-time beschikbaar is vanuit één punt, voor iedereen.

De nieuwe CRM Workspace maakt informatie eenvoudig beschikbaar, afhankelijk van de taak en de rol van de gebruiker. Via sociale tijdlijnen kan zakelijke klant- en prospectinformatie eenvoudig gedeeld worden met collega’s.

Boost de effectiviteit en transparatie van sales

Met Exact voor CRM heb je inzicht in zowel de financiële als relationele informatie van prospects en klanten. De combinatie van een betrouwbaardere sales forecast en totaalinzicht. Door intelligente rapportages ben je altijd op de hoogte van datgene wat jij moet weten.

Een essentiële schakel in een digitale business

Digitalisering, je wordt er soms gek van maar beseft je ook dat je niet zonder kunt. Het geeft een betere klantervaring door consistentie in je klantbenadering via je webshop, e-mail of de telefoon. Met het CRM systeem van Exact komen klantgegevens uit alle digitale kanalen samen. Dit is de basis voor een persoonlijke klantbenadering, dat heeft je klantenbinding een boost.

Overal en altijd inzicht met de CRM app

De CRM app ontsluit alle data uit je CRM systeem ook mobiel. Dit geeft verkopers en anderen onderweg of thuis volledige informatie, tot en met de factuur die 5 minuten geleden is betaald.

De Exact CRM app is beschikbaar op iOS en Android smartphones en tablets, en op Windows 10.

Blijf altijd op de hoogte! Volg ons op LinkedIn voor actuele software meldingen en updates